Tuikun kuvakollaasia ja ajatuksia meidän elämästä

Tuikussa vietetään paljon aikaa yhdessä, niin arkena, vapaa-ajalla kuin juhlapyhinä. Tässä muutama kuva meistä ja elämän pienistä hyvistä hetkistä.

Arkea...

Vaikka Tuikkua ei tällä hetkellä asuta muut kuin ihmiset, niin usein meillä kyläilemässä käy kuitenkin muutama karvatassu. Koirat ovat lasten ilo ja niiden kanssa on kiva touhuta. Samoin kuin lelut, joilla leikkiä...


Juhlapyhiä...

Tuikussa on tapana kerääntyä yhteen viettämään juhlapyhiä läpi vuoden. Hyvänä esimerkkinä on Tuikun oma tunnelmallinen joulujuhla. Paikalle ovat kutsutut Tuikun lasten ja aikuisten lisäksi myös perheenjäsenet. Kaikki ovat tervetulleita herkuttelemaan kanssamme joulupöydän antimista. Joulujuhlassa lauletaan ja leikitään sekä nautitaan rauhallisesta yhteisolosta. Kunniavieraamme joulupukki käy myös tervehtimässä joka vuosi, tuoden mukanaan runsaasti paketteja tuliaisina kilteille lapsille ja aikuisille.

Yhteiset seikkailut ja toiminnallisuus

Tuikussa halutaan, että myös lapset saavat kokea elämänsä aikana paljon kaikkea kivaa ja positiivista. Hyvät muistot kantavat läpi elämän ja siksi lapsille järjestetään paljon myös retkiä, matkoja ja seikkailuja. Lapsilla on usein mahdollisuus päästä myös yrittäjäpariskunnan kotiin. Parasta siellä on toiminnallisuus ja Juhan antamat laatuajat. Mönkijä-ajelut ovat kyläilyjen ehdoton hitti nro 1.

Yhdessä koetaan paljon uusia asioita ja voitetaan myös pelkotiloja. Tästä hyvänä esimerkkinä oma-ohjaajan ja nuoren yhteinen riippuliito-hetki, jossa molemmat voittivat jännityksen sekä korkeanpaikan pelon ja uskaltautuivat yhdessä ilmojen korkeuksiin.

Tasapainoinen ihminen tarvitsee niin psyykkisen kuin fyysisenkin hyvänolon. Ja meillä muistetaan ravinnon tärkeyden lisäksi myös ajoittainen herkuttelu. Tässä pomomme sai valtavan letun jälkiruuaksi Turkin matkalla ja kyllä kaikkia lapsia nauratti, kun toinen yritti kaiken syödä mitä lautaselle tilasi...

Ulkomaan matkat kuuluvat Tuikun jokavuotiseen lomailuun. Olemme yhdessä käyneet niin Ruotsissa, Viron Pärnussa kuin Turkissakin.

Lomamatkoilla vietämme paljon aikaa mm. veden äärellä uiden, leikkien ja puuhastellen. Tässä esimerkkeinä yhdessä tehdyistä hienoista hiekkalinnoista sekä banaaniveneajeluista.

Toki uiminen sujuu hyvin myös koti Suomessa sekä Tuikun lähistön järvissä...

Kokemuksia lapsille ja nuorille on kertynyt niin moottoripyörän kyydissä olosta...

kuin pallon sisällä pyörimisestä...

Talvisin peuhataan paljon ulkona ja harrastetaan myös talviliikuntalajeja. Toiset oppivat uutta ja toiset harjoittavat vanhoja taitojaan... Elämä on edelleen seikkailua, elämyksiä ja nautiskelua pohjolan pimeistä illoista ja kylmistä pakkasista huolimatta!

Muita retki- ja matkamuistokuvia, niin Suomesta kuin ulkomailtakin...

Maailma on kaikille avoin mahdollisuus!

On mahtavaa olla lapsi!

Ja ihanaa olla nuori!

Ja elää yhdessä tätä arkea!